top of page

Nova activitat psicosocial en els espais Domum: "Càncer i sexualitat"

El càncer de mama o pròstata poden afectar la imatge corporal i la sexualitat dels pacients a causa de les intervencions quirúrgiques i els tractaments. Això pot resultar en una disminució de l'autoestima i el benestar emocional dels pacients. No obstant això, a causa de l'alt volum de pacients en consulta, és estrany que aquests temes s'abordin durant les consultes mèdiques regulars.

Woman drinking orange juice

La sexualitat és intrínseca en la nostra naturalesa humana, però el càncer, especialment en casos com el de mama, ginecològic o de pròstata, pot tenir un impacte negatiu directe en ella. Pot causar disfuncions i canvis en la imatge corporal, que poden generar també els tractaments i cirurgies. Això resulta en una disminució de l'autoestima i el benestar emocional dels pacients. Sovint, és difícil per als pacients trobar espais segurs i suport per a abordar aquests temes delicats.


Per aquesta raó, hem implementat un nou cicle de 4 sessions anomenat "Càncer i sexualitat" com a part de les nostres activitats psicosocials en els espais Domum. Aquest cicle ja s'està duent a terme en diversos hospitals, incloent-hi Vall d'Hebron Barcelona, Hospital General de Granollers, Hospital de la Mar-Parc de Salut MAR i ICO Hospitalet. El nostre objectiu és ajudar els pacients a abordar aquests temes i millorar la seva qualitat de vida.


La psicooncòloga sexòloga experta en pacients oncològics, Rosanna Mirapeix Sastre, lidera aquest espai especialitzat. Ofereix als pacients un ambient de confiança on poden aprendre sobre recursos per a recuperar la seva vida sexual i, com a resultat, millorar el seu benestar emocional. Aquesta és una gran oportunitat perquè els pacients treballin en el seu benestar sexual i emocional amb el suport d'un expert.

bottom of page